PRENTENBOEK VAN HET JAAR 2014 KRRRR...OKODIL!

Zoals elk jaar hebben we weer de vertaling gemaakt van het prentenboek van het jaar:

KRRRR...OKODIL!

in NGT en NmG

Een prachtig boek van Catherine Rayner, met dank aan de uitgever C. de Vries-Brouwers, Antwerpen/Rotterdam.

Sarah Muller en Liesbeth Wulffraat vertellen het ontroerende verhaal van KRRRR…OKODIL  in NGT en NmG, met op de achtergrond de prachtige tekeningen uit het boek. De dvd kan gebruikt worden tijdens de Nationale Voorleesdagen van 22 januari tot en met  1 februari 2014 waar KRRRR…OKODIL centraal staat, voor dove en slechthorende kinderen en andere kinderen die communiceren met gebaren. Ouders en leerkrachten die zelf het boek in NGT of NmG willen voorlezen zien op  deze dvd een mooi voorbeeld.

Met de vertalingen van de Prentenboeken van Jaar (2012 Mama kwijt, 2013 Nog 100 nachtjes slapen en 2014 KRRRR…OKODIL) wil het Nederlandse Gebarencentrum een bijdrage leveren aan het doel van de Nationale Voorleesdagen: het stimuleren van voorlezen zodat kinderen kunnen genieten van de prachtige verhalen in mooie boeken. Kinderen leren enorm veel van voorlezen, het is belangrijk voor de taalontwikkeling, en het geeft bovendien veel plezier en rust. Voorlezen: doe het elke dag! En zeker ook voor dove en slechthorende kinderen en anderen die communiceren met gebaren.

De dvd is gratis ter beschikking gesteld aan alle scholen in het speciaal onderwijs. De dvd kan vanaf 16 januari besteld worden in de webshop op  www.gebarencentrum.nl