NMG ONDERWIJS MODULE 1

De materialen voor de cursus Nederlands ondersteund met Gebaren voor het onderwijs module 1 (NmG 1) zijn vernieuwd. De oefeningen en huiswerkopdrachten zijn gedeeltelijk aangepast of volledig vernieuwd.

De module bestaat uit een docentenhandleiding met oefeningen en lesmateriaal. Alle oefeningen zijn uitgebreid beschreven. Net als in al onze NmG cursussen worden in deze cursus ook aspecten van NGT behandeld. Het lesmateriaal is voorzien van nieuwe vrolijke tekeningen. Er is ook een kwartetspel dat gebruikt kan worden als lesmateriaal.

Voor cursisten is er een dvd-rom met het gebarenlexicon en een dvd en een werkboek met oefeningen die thuis gedaan kunnen worden. Voor diegenen die een abonnement op het online gebarenwoordenboek hebben: die kunnen het lexicon ook via het gebarenwoordenboek oefenen.

De visie van het Nederlands Gebarencentrum op NmG is dat het een rijke vorm van NmG is die zoveel mogelijk gebruik maakt van grammaticale elementen uit de Nederlandse Gebarentaal zoals localisatie, rolnemen, classifiers etc. waarbij gebaren ter ondersteuning gebruikt worden van het Nederlands.  Deze visie is terug te vinden in al onze NmG modules.

Voor informatie over cursussen en instructies, kijk onder workshops.