THEMA GEBARENWOORDENBOEK

Mijn eerste 1500 gebaren

Het boek bevat ruim 1500 illustraties van standaardgebaren uit de Nederlandse Gebarentaal die voor jonge kinderen van belang zijn. Elk hoofdthema wordt voorafgegaan door een prachtige gekleurde ‘praatplaat’.

De thema’s in dit boek sluiten aan bij de thema’s die gebruikt worden bij peuters en in het basisonderwijs: Familie en andere personen, Slapen en opstaan, Kleding, Eten en drinken, Binnen- en buiten spelen, School, Sprookjes en verhalen, Gevoelens en meningen, In en rond het huis, Boodschappen doen en de buurt, Seizoenen en het weer, Dieren, Vakantie, Verjaardag, Feesten, Ziek zijn, Leven en dood, Communicatie, Tijd, Dagen van de week, Maanden van het jaar, Tegenstellingen, Werkwoorden, Vraaggebaren, Voorzetsels, Handalfabet en Tellen.

Het boek is uitermate geschikt voor ouders en jonge kinderen om samen rondom een thema te gebaren, voor logopedisten, voor leerkrachten, gezinsbegeleiders, docenten NGT en NmG en alle andere professionals en belangstellenden.

Voor iedereen die gebaren gebruikt in de vorm van Nederlandse Gebarentaal of NmG. Dit boek sluit grotendeels aan bij de module Nmg 1 Onderwijs.