PRENTENBOEK VAN HET JAAR 2016 EN PRENTENBOEK VAN DE KINDERBOEKENWEEK

Voorlezen: “Doe het elke dag!”.
Uit onderzoek blijkt dat kinderen enorm veel leren van voorlezen, het is belangrijk voor de taalontwikkeling, en het geeft bovendien veel plezier en rust. Voorlezen is een must, zeker ook voor dove en slechthorende kinderen en anderen die communiceren met gebaren.

Het Nederlands Gebarencentrum wil graag een bijdrage leveren aan de Nationale Voorleesdagen vanaf 27 januari 2016 en heeft daarom met toestemming van Uitgeverij Gottmer een vertaling gemaakt van het Prentenboek van het Jaar 2016:

 “We hebben er een geitje bij!” 

van Marjet Huiberts en Iris Deppe.

in NGT en NmG

 Twee presentatoren vertellen het grappige verhaal van   “We hebben er een geitje bij!”  in de Nederlandse Gebarentaal (NGT) en in Nederlands met ondersteunende Gebaren (NmG). Op de achtergrond zijn de prachtige illustraties uit het boek te zien. Kinderen kunnen naar het verhaal op de dvd kijken, maar ook kan het materiaal gebruikt worden als voorbeeld voor ouders en leerkrachten om zelf het boek voor te lezen. Wij hopen met dit verhaal op dvd het voorlezen van kinderen in de Nederlandse Gebarentaal en Nederlands met Ondersteunende Gebaren te stimuleren. 

In oktober 2015 was de Kinderboekenweek: het Prentenboek van de Kinderboekenweek "Speeltuin" van Mies van Hout, uitgegeven door het CPNB. Dat is reeds door het Gebarencentrum in NGT en NmG vertaald.

Bestellen: /winkel/prentenboeken-op-dvd-in-ngt-en-nmg/