GEBARENWOORDENBOEK APP ISIGNNGT

iSignNGT is een gratis basis gebarenwoordenboek met gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT), de taal van dove mensen in Nederland. De gebruiker krijgt ruim 900 gebaren voor begrippen in de basisapp.

Voor alle gebaren is een filmpje beschikbaar, daarnaast kunnen er ook tekeningen van het gebaar, een pictogram en een afbeelding te zien zijn .

De lijst met begrippen is alfabetisch en thematisch georganiseerd.

De gebruiker kan makkelijk heen en weer switchen tussen het filmpje en de overige gegevens. De app is heel geschikt voort iedereen die gebaren wil leren in de vorm van NGT of Nederlands met ondersteunende gebaren (NmG). 

Alle gebaren zijn standaardgebaren en komen uit de landelijke database van NGT gebaren die door het Nederlands Gebarencentrum ontwikkeld is en beheerd wordt.

Aan het basisgebarenwoordenboek kunnen thema's toegevoegd worden via een in-app purchase. De thema's die aangeschaft kunnen worden zijn te vinden in de themalijst. Dit zijn thema's als Babygebaren, Museumlexicon, Sprookjes en verhalen en lexicon thema's behorend bij cursusmodules zoals NmGAB1, NmG AB 2 en NGTAB1, NGTAB2.
Het aantal gebaren per thema's is verschillend.

De app is tot stand gekomen in samenwerking met Luminis en in 2018 is in samenwerking met de NS een aantal thema's toegevoegd rondom het reizen met de trein.

De app is te verkrijgen  via Google Play Store  en via iTunes voor Apple